Mindfulness op het lesrooster: ervaringsverhalen van kinderen, ouders en leerkrachten.

Kinderen, hun ouders en leerkrachten vertellen over hun ervaringen met Mindfulnessprogramma en een 'peace-corner' in de klas.

De leerkrachten hebben een curriculum in handen om kinderen 'steps to be calm, steps to be peaceful' en stapjes om met hun problemen om te gaan, aan te leren. Kinderen bedenken zelf een ademhalingsoefening: De Lift!

Ouders: "Welk waardevoller geschenk kun je je kinderen geven dan het vermogen om angsten, problemen, zorgen en spanningen onder ogen te zien en er goed mee om te gaan?"

"De kinderen leren dat zij zelf voldoende capabel en toegerust zijn om voor zichzelf te zorgen: of het nu gaat om een proefwerk of dat ze zich zorgen maken of geplaagd worden."

Kind: "Mindfulness is very helpful!"

Kind: "De eerste keer dat je Mindfulness gaat doen, ben je er niet heel goed in. Je zult het niet perfect doen. Je gedachten gaan waarschijnlijk aan de wandel. En als je verdrietig bent kun je het (mindfulness) misschien gebruiken. Zelfs thuis als je je echt chagerijnig voelt, dan kun je het ook gebruiken. Het is heel erg fijn om Mindfulness 'te hebben' Dan kun je je altijd 'happy' voelen".

#video

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2015 by My site name. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • LinkedIn App Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now